Nærvær, samvær, aktivitet og oplevelse

Stilheden på Læsø er det første der slår én. Kun naturens lyde dominerer. Afstanden til resten af verden – på en Ø midt i Kattegat giver en oplevelse, af at tiden går lidt langsommere end andre steder, Færgeturen varer lige præcis så længe som den skal, 1½ time – for at man mentalt har været på rejse til en ny stemning, – ankommet til et sted, hvor man har “god tid” i mere end én forstand. Det er vanedannende.

Stilheden, nærværet, stemningen, den gode tid – det betyder at samværet med andre bliver mere intenst, man nyder, giver, oplever, koncentrerer sig eller slapper af.. anderledes end vi ofte ellers har mulighed for.

Læsø natur og området omkring huset byder på “de vigtige stille oplevelser”, hvor man kan ride, cykle, løbe, gå, læse, betragte skyerne, tale sammen, opleve sammen, nyde et godt måltid mad, fange en fugl i kikkerten, gå en tur på tanghusruten eller langs stranden, lede efter rav, få øje på en sæl, tale fortroligt når man går der to og to, hygge sig med madlavningen, få gode råd hos fiskemanden, købe hummer på kajen ved fiskekutterne og selv koge og pille -og spise til man er stopmæt.

Man kan også holde møder, drøfte strategi i fortroligt rum hvor ingen skal gå før tiden for at nå et ekstra møde, trække sig lidt og fundere, få et tankevækkende oplæg, arbejde med heste og kommunikation, holde strategimøder hvor der drømmes, konkretiseres og besluttes, bygget i en fælles god stemning, som man kan bære med hjem.

En rask rundboldkamp, en fodboldkamp i haven, morgentur til stranden – måske med et håndklæde, siesta i haven under det store birketræ, et hidsigt spil kroket eller vikingspil, aftenhygge ved bålet – mens man venter på at se den klareste stjernehimmel man kan tænke, godt indpakket i tæpper.
På Læsø slukkes gadelyset om natten, så den hvide stribe man kan se hen over himlen er ikke skyer – men Mælkevejen!

Stilheden i huset, hvor det tykke tangtag skærmer for lyde udefra, giver verdens bedste nattesøvn. Alle skulle prøve at sove under tangtag!