FERIE FOR VOKSNE

Med venner eller kollegaer ? – eller “to med hinanden”?

Her bliver de små oplevelser store. Og man kan høre hvad man tænker og mærker.

Ferie i tanghus – velindrettet og lækkert – her føler man sig tilpas.
Nogen vælger det, som en skøn base for udflugter og aktiviteter – og andre som en inspirerende oplevelse, i et tanghus med en historie der går tilbage til 1740, tilføjet moderne bekvemmeligheder og lækker indretning.

Gastronomi

Ved langbordet i spisestuen – med dør til haven – kan man i timevis hygge over et godt måltid, og nyde udsigten til fasanerne og harerne der løber i haven, til tangtaget der bølger lidt ned over vinduerne i vinden . Rummene er dejligt lyse, og i opholdsstuen er der plads til hele flokken.

Her er mulighed for at hygge med madlavning – og ikke mindst forberedelserne f.eks. med at samle kantareller i skoven, frugter i haven, indkøb af lokale råvarer i de mange butikker og boder, eller hente fisk og hummer på havnen.

Morgenturen går måske til Østerby havn efter jomfruhummer og friske fisk – og lune rundstykker. Hjem og rense hummer på terrassen – så de er klar til at blive ristet i smør, hvidløg til aften med et godt glas hvidvin. Så behøver man ikke meget mere.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er hummerfestival.jpg
Hver morgen landes friske jomfruhummer på havnen

Køkkenet er indrettet med lækkert inventar og udstyr – det skal være en nydelse af lave mad af de gode lokale råvarer. Hvis der bliver trængsel ved køkkenborden, kan man jo bare tage det ekstra køkken “staldkøkkenet” i brug.

Den store gasgrill i haven er nu også god – til de skønneste bøffer fra de sorte Galloway-køer med lidt kantareller til fra skovturen.

Og nattesøvnen i de skønne dobbeltværelser er ekstra god. Det tykke tangtag holder lydene af vind og vejr grundigt ude, så der er stille…

Oplevelser

Oplevelser på Læsø er der rigeligt af – uanset interesser. Kunst – kultur- natur – aktivitet – wellness. Vi har det hele.

Og en mere systematisk Guide til gode oplevelser gør det muligt at planlægge. Vi hjælper meget gerne med aftaler og forslag.

I hus og have

I haven er læ og hygge, med dejlig skygge under den gamle birk. Her er bænke, så alle kan spise sammen, solkroge med læ, udsigt over markerne og borde/bænke.

I aktivitetskassen i haven finder I redskaber og aktiviteter til diverse spil og lege, som også er for voksne: Drager, fiskestænger, fodbolde, badmintonketchere, petanque, kroket og stangtennis. Her kan man udfordre sig selv og hinanden.

Andre foretrækker en fredelig fodboldkamp, en travetur eller at nyde nogle af de flade 140 km asfaltvej på cyklen.

Ved bålpladsen er der brænde klart til bål og en hyggelig snak.

I huset er der hyggelige bøger, man kan låne, og sende tilbage / eller bytte med noget andet.
Der er staffeli og maling til akrylmaleri (lærreder kan købes), hvis man skulle blive inspirereret.

Forkælelse og aktivitet

Og måske er det tid til forkælelse i Læsø Kur: Saltbage, krops- eller ansigtsmassage og skønhedskure, zoneterapi, mindfullness, aquafitnes. Mulighed for rabataftale, hvis I er flere.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er læsø-kur-billede-1.jpg
Læsø Kur – wellnes og massage, saltbade og saunaer

På Læsø kan man have “god tid” sammen, og både med aktiviteter og hygge.
Man kan utroligt mange ting sammen rundt om på Læsø, som giver gode oplevelser sammen.

SE vores egen Guide til oplevelser. På Visit Læsø er der program over aktuelle oplevelser og begivenheder.

I løbet af sommeren byder vi på havnefester, Hummerfestival, forskellige kunstudstillinger, åbent hus i Hedvigs hus, Havets dag, Skibet SAMKA kommer med tang til tanghusene helt fra Møn og meget mere.
Aktiviteterne på Læsø følger årets rytme – stor aktivitet i sommerhalvåret men vinterhalvåret er mere stille.

Golfbanen på Læsø drives af Læsø Seaside Golfklub. De 18 huller med udsigt til Kattegat, hede og eng er så smukke, at det er en oplevelse i sig selv. Man kan i øvrigt blive flex-medlem her på meget rimelige vilkår.

I kan leje heste flere steder, tage på gruppeture – eller tage hesten med selv? Både Krogbækgaard og Fædrelandet tager mod gæster – både med og uden erfaring. 80 % af Læsø er natur, hede, strandeng, skov – med oceaner af ridemuligheder.

Man kan også have sin egen hest med – man må gerne sætte et lille hegn op på marken.

Og så er der masser af oplevelser i nærområdet for hele familien. Fra Østerby havn kan I komme på sejltur med skibet Seadog på “SÆL og FISK” med fiskestang for at se sæler .

Og museums-skibet Ellen er også en hyggelig oplevelse.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er IMG_7608-1024x683.jpg
Museumsskibet Ellen sejler til Hummerfestivallen

Man kan leje elbiler – på havnen i Vesterø og ved Læsø Marina i Østerby til rimelige priser.
Busserne på Læsø er gratis – og kører til/fra alle færgeafgange og stopper mange steder / hvor I har brug for det.
Der er flyafgange fra Tune dagligt i sommersæsonen ned Danish Air Taxi. Resten af året kan man chartre ved Danish Air Taxi og andre sselskaber.

Man kan købe ø-kort til flyvning – 10 ture for 3333 kr. som kan anvendes til 7 danske øer/destinationer, og samme kort af flere personer. Så tager turen til / fra Sjælland kun 1 time, og check-in i Tune på få minutter.