Tanggården Skoven

Tanggården  Skoven på det yderste østlige Læsø er fra 1740.

I 2016 fik vi, Peter og Lillian Kristensen, øje på den forfaldne gård, som i den grad trængte til en hånd hvis den skulle overleve. Vores fælles hobby er at bygge og restaurere, og vi brænder for at bevare de gamle tanggårde!

Med stor støtte fra A.P. Møllerfonden og Slots- og Kulturstyrelsen er der på Læsø et bevaringsprojekt for tanghusene på Læsø med et foreløbigt budget på ca. 75 mio. kr. Tanggården Skoven var heldig at blive en del af Tanghusprojektet.

Gården er i 2018 blevet totalt restaureret udvendigt med stor støtte fra A.P.Møllerfonden, som støtter bevaringen af tangtagene. Vi har herefter selv renoveret gården indvendigt. Vi har prioriteret, at det både skal ske med respekt for den gamle gård og samtidig være et sted, hvor man hele året kan bo komfortabelt og i æstetisk smukke rammer – naturligvis med moderne teknologi.

Tanggården Skoven skal være et sted, hvor gæsterne kan nyde den historiske ramme, samtidig med at det skal være lækkert og indbydende.

Tangtaget er metertykt, isolerer fantastisk – og lukker al støj og larm ude.
Og så er det lidt særligt at bo i et hus, hvor er bygget til – meter for meter gennem mange generationer. Fattige beboere, om har været fantastisk dygtige til at tilpasse sig alle udfordringer og finde nye måder at skabe et livsgrundlag på – med kvinderne som drev landbrug, passede børn og håndværk, mens mændene tjente en løn ved sejlads samt bjergning af strandede skibe. En nøjsomhed, som vi idag næppe forstår, men som kan aflæses i en gård der er bygget i 16 omgange.

Den oplevelse vil vi gerne dele med jer!  Her kan I  holde ferier, fejre livets store begivenheder – og mødes om dét, der er vigtigt. Vi lejer gården ud en del af året, – resten af tiden benytter vi den selv til arbejde og fritid. 

På Tanggården Skoven er der 281 m2 skønne rum under tangtag – med fællesrum, 6 dobbeltværelser, stuer, køkkener og badeværelser.
Udendørs er der 20.000 m2 dejlig have og naturgrund med mange fredelige kroge, som naturligvis må anvendes af gæsterne.

Så der er masser af plads til at både at være sammen – og hver for sig. Uanset om man er sammen i et fagligt fællesskab, på kursus eller på ophold med familie og venner er tanggården en inspirerende ramme.

Tanggården kan både lejes for korte ophold, for hele uger og til dagsmøder.

Vi kan efter ønske tilbyde hjælp både med planlægning og praktisk gennemførelse med logistik, guide, arrangementer, mad/indkøb, proces- og mødeledelse, – hvad I har brug for.. så I får den bedste mulige oplevelse.

Inde er der hyggeligt og stemningen præget af nærvær og ro,

Ude er der højt til himlen, man hører lyden af stilhed, naturen – og man kan endog høre sine egne tanker. 

Vi håber I vil nyde det – og passe godt på det hele. Alt må bruges, som hvis I var hjemme.